JIMAT DENGAN SEKALI KLIK SAHAJA..

Sunday, March 20, 2011

Pondan Thailand Jadi "Jantan"

 
Mesti semua kaum hawa yg terlihat pic kat atas tergugat sikit dgn kecntikat pmpuan celup ni kann...pape pon lepaz ni korng jgn risau mereka ni akan berubah menjadi lelaki sejati kembali ini kerana kerajaan Thailand dh membuat keputsan supaya golongan pondan juga tidak trkecuali dlm kerahan tentera...berita sepenuhnya dr kosmo 

Pondan di Thailand perlu jalani kerahan tentera


Golongan pondan di Thailand tidak lagi dikecualikan daripada menyertai kerahan tentera berikutan pengenalan terma baru oleh Kementerian Pertahanan Thailand.


BANGKOK - Kementerian Pertahanan Thailand semalam menambah terma baru yang memberi penerangan bagi kategori transgender yang sebelum ini dikecualikan daripada terlibat dalam kerahan tentera.
Akhbar Bangkok Post melaporkan, kementerian meminda undang-undang yang menyatakan transgender dikecualikan daripada terlibat dalam tentera kerana psikologi yang tidak normal melainkan berlaku kekurangan tentera.
Transgender dikelaskan kepada tiga jenis. Jenis satu merujuk kepada lelaki yang mempunyai penampilan seperti lelaki biasa. Manakala jenis dua merujuk kepada lelaki yang telah melalui pembedahan payu dara dan jenis tiga pula lelaki yang telah membuat penukaran keseluruhan jantina.
"Sebelum ini, hanya jenis satu yang perlu mengikuti kerahan tenaga. Tetapi jika bilangan mereka tidak mencukupi, transgender jenis dua akan dikerah walaupun mereka mempunyai payu dara," kata pengarah akademik jabatan sumber Pemerintah Askar Simpanan Thailand, Thaksin Chiamthong.
Pada tahun ini, pasukan tentera Thailand memerlukan askar kerahan seramai 97,280 orang lelaki berumur 21 tahun, meningkat sebanyak 9,828 berbanding 2010.

1 comment:

  1. hahahaha, mesti cantik2 askar be nanti...jgn kene kekah dah ler...hahahahaha...opsss!!

    ReplyDelete